blank

Policijski službenici Policijske stanice Stanari, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, 08.06.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili su pretres na tri lokacije na području opštine Stanari, prilikom čega je pronađeno i oduzeto razno oružje, municija  i premeti koji potiču iz izvršenja više krivičnih djela.

Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila  koje koristi lice inicijala D.G. iz Stanara pronađen je i oduzet alat, dio vatrenog oružja i drugi predmeti.

blank

Pretresom kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala D.Š. sa područja opštine Stanari, pronađeno je i oduzeto: automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 komada metaka raznog kalibra, 5 ručnih bombi, 3 tromblona, 9 inicijalnih kapisli, 6 upaljača za eksploziv, 2 sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, 4 vojna noža, razni alati, kućanski i drugi predmeti.

Nad licem D.G. je izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Teška krađa“ i „Nedozvoljena proizvodenja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok je lice inicijala D.Š. lišeno slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo više krivičnih djela „Teška krađa“, „Krađa“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i isto je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu  predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U vezi sa oduzetim predmetima nastaviće se dalja istraga na utvrđivanju eventualno  izvršenih drugih krivičnih djela.

PU Doboj

blank