blank

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić danas je posjetio porodicu Janjić u Donjem Кlakaru i zlatnikom i drugim prigodnim poklonima darovao malu Mašu, prvorođenu bebu u 2023. godini u ovoj lokalnoj zajednici.

Majka Tanja zahvalila se načelniku Vidiću i njegovim saradnicima na posjeti i poklonima, naglašavajući da je njenoj porodici Nova godina nije mogla ljepše početi, te da im je ćerkica najljepši dar.

„Termin poroda je bio 3. januara, ali je Maša odlučila da to ipak bude u prvim sekundama Nove godine. Maša je u našu kuću donije veliku radost, sreću, nešto najljepše što se može doživjeti“, kaže Tanja, majka novorođene Maše i četvorogodišnje Dunje.

Maša, drugo dijete bračnog para Tanje i Nemanje Janjić, a kao prvorođeno dijete u Republici Srpskoj, na svijet je došla u ponoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci.

blank

Maša je pri porodu bila teška tri kilograma i sto i duga 50 centimetara.

Načelnik Vidić rekao je da je darovanje prvorođene bebe u Novoj godini jedna od najljepših načelničkih dužnosti i simboličan gest kojim lokalna uprava pokazuje opredjeljenost u pravcu podrške pronatalitenoj politici.

„Po ovom pitanju i opština i država moraju uraditi više. Posjeta prvorođenoj bebi je simbolična podrška mladim ljudima koje treba ohrabriti na putu roditeljstva, a želimo ukazati i na značaj djeteta, majke, porodice“, u izjavi novinarima rekao je Vidić.

PN

blank