blank

Nјegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osvještao je Svetosavski dom u porti Hrama Svete Petke u Batkuši kod Šamca.

blank
Episkop Fotije prethodno je u hramu služio Svetu arhijerejsku liturgiju, a u besjedi je okuplјenim vjernicima poručio da budu jedinstveni i žive u lјubavi jedni sa drugima.

Vladika je podsjetio da dolaze izbori i da Crkva mora da okuplјa narod, ne dijeliti ga po partijama i nekim drugim socijalnim razlikama.

Vladika je dodijelio arhijerijske zahvalnice za doprinos u razvoju i pomoć crkvi u Batkuši. Jednu zahvalnicu dobila je opština Šamac, koju je preuzeo načelnik Đorđe Milićević, a drugu vjernica Soka Mihajlović.

blank
Milićević je rekao da mu je čast što je danas u ime opštine dobio priznanje, te napomenuo da su svi u Batkuši dali doprinos izgradnji Svetosavskog doma.

On kaže da je juče bio svečani dan za cijelu opštinu Šamac i cijelu Batkušu.

blank

„Svaka posjeta preosvećenog Vladike je jedan mali praznik za opštinu Šamac, a pogotovo za ovu eparhiju. Visina uloženih sredstava nije toliko bitna u poređenju sa volјom i želјom lјudi ovdje koji žive da daju doprinos svom mjestu i svom duhovnom osvećenju“, kaže Milićević. Član crkvenog odbora Simo Makismović rekao je da je gradnja Svetosavskog doma počela prije pet godina i da je izgrađen sredstvima opštine Šamac i mještana Batkuše.

Prema njegovim riječima, mještani će Svetosavski dom moći koristiti za proslave, krštenja, vjenčanja, sahrane.

U Batkuši ima 260 domaćinstava.

Svetlana Pavlović

blank