blank

Na osnovu raspisa o traganju izdatog od strane Policijske stanice Teslić, 16.06.2020. godine, oko 23, 30 časova, na graničnom prelazu u mjestu Popovi, područje grada Bijeljine, od strane policijskih službenika Granične policije BiH lišeno je slobode lice inicijala P.Đ. sa područja Republike Srbije, zbog osnova sumnje da je 11.06.2020. godine, u Tesliću izvršilo krivično djelo „Teška krađa“.

blank

Za lice inicijala P.Đ. postoji osnov sumnje da je došlo u kuću vlasništvo lica inicijala R.J. iz Teslića, te od istog tražilo da iznese sve što ima od novca i dragocijenosti  da nad istim izvrši obred vračanja kako bi istom pomogla. Tokom obreda navedeno lice je trežene predmete zapakovalo u foliju  koju je stavilo u plastičnu vrećicu, a nakon što je završilo obred vračanja i napustilo kuću, oštećeno lice je primijetilo da u vrećici nema novca u iznosu od preko 10.000 KM.

Operativnim radom policijski službenici Policijske stanice Teslić došli su do saznanja da je navedeno lice izvršilo ista krivična djela i na području Policijskih uprava u Baljoj Luci i Trebinju, o čemu su isti i obaviješteni radi preduzimanja daljih mjera i radnji u cilju dokumentovanja predmeta.

Navedeno lice je 17.06.2020. godine, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

PU DOBOJ

blank