blank

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, od 18. do 21. juna. 2020. godine,  na području teritorije koju operativno pokrivaju proveli su republičku  akciju pojačane kontrole u saobraćaju sa ciljem podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

blank

Tokom ove akcije kontrolisano je ukupno 719 učesnika u saobraćaju, a u činjenju prekršaja po različitim osnovama sankcionisano je ukupno  368 vozača.

Kod 33 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je 181 vozač sankcionisan zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 35 lica, dok je 6 lica  sankcionisano zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica. Zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju sankcionisana su 4 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, kod 12 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a 4 vozača su sankionisana  zbog isteka potvrde o registraciji vozila ili neregistrovanog vozila.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da se pridržavaju pravila u saobraćaju i vožnju prilagode uslovima puta kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.

PU Doboj

 

blank