blank

U Derventi je završena druga faza gradnje novog objekta Vatrogasnog doma u Motajičkoj ulici, u čiju izgradnju je do sada uloženo oko 630.000 KM.

blank
Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je gradilište i istakao da je danas obavljena primopredaja druge faze građevinskih radova.

“Šef Vatrogasne jedinice mi je rekao da je ovo jedan od najvećih, najopremljenih i najmodernijih vatrogasnih domova u Srpskoj. Prva faza je koštala 340.000, druga 290.000, sve ukupno do sada uloženo oko 630.000 KM”, izjavio je Simić novinarima.

blank

blank

On je dodao da je potrebno izdvojiti još novca prije preseljenja Vatrogasne jedinice na ovu lokaciju.

“Vjerujem da će krajem ovog mjeseca na Skupštini odbornici prihvatiti moj prijedlog da se izdvoji do 260.000 maraka da ovaj posao privedemo kraju i vatrogasnu jedinicu premjestimo na uslovniju destinaciju”, rekao je Simić.

blank

Starješina Vatrogasne jedinice Derventa Slaven Pijetlović naveo je da je riječ o objektu koji ima 1.100 metara kvadratnih korisne površine i da je jedan od najvećih u Republici Srpskoj.

“Incijativa za izgradnju novog Vatrogasnog doma je proizvod privrednog razvoja grada Dervente, kao i njegova urbanizacija koja, i pored pozitivnih efekata za društvenu zajednicu, za sobom povlači i povećan rizik od požara i nove zahtjeve za vatrogasce. Vatrogasni dom koju sada koristimo sagrađen je davne 1950. godine”, istakao je Pijetlović.

On dodaje da vatrogasni dom koji sada koriste nije zadovoljavao potrebe daljnjeg razvoja vatrogastva i da će  preseljenjem u novi Vatrogasni dom svi problemi biti riješiti.

“Novi  položaj i  sadržaj stvaraju sve preduslove za efikasno djelovanje vatrogasaca na intervencijama i podizanje na viši nivo bezbjednosti zaštite od požara.  Ostaje okolno uređenje, pristupna saobraćajnica  i unutrašnji namještaj” , navodi Pijetlović.

Prema njegovim riječima, Vatrogasna jedinca broji 13 vatrogasaca.

On se zahvalio gradonačelniku Simiću i odbornicima koji su prepoznali potrebu i izdvojili novčana sredstva za gradnju novog Vatrogasnog doma, ulaganje u opremanje i modernizaciju vatrogasne jedinice.  

Posavske novosti

 

blank