blank

Igor Žunić izabran je jednoglasno za predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Derventa, na danas održanoj prvoj Gradskoj izbornoj konferenciji SNSD-a u Derventi.

blank

“Velika čast, ponos i zadovoljstvo što me danas Gradska konferencija SNSD-a izabrala za predsjednika Gradskog odbora. Znam da je ispred mene puno posla, ali siguran sam i vjerujući u naše članstvo, u prijatelje, u ljude koji poštuju i cijene SNSD, da ćemo i dalje nastaviti da razvijamo našu političku i partijsku infrastrukturu“, u izjavi novinarima nakon izbora rekao je Žunić.

blank

On je naveo da će mu zadatak biti da vrati SNSD potpuno u bazu, da se krene od mjesnih odbora, da svakog člana SNSD- a ispoštuje.

„Da ojačamo omladinski pogon i instrastruktru, da razvijemo još jače aktiv žena. Ideja je da u političke procese uvedemo i novi aktiv, a riječ je o Aktivu penzionera. Namjera mi je da nastavim dobru saradnju sa našim koalicionim partnerima“, kaže Žunić.

Posebno se zahavlio bivšem rukovodstvu i predsjedniku Gradskog odbroa na svemu što su učinili za grad Derventu, za Republiku Srpsku.

blank

„Njihov put je put koji je bio popločan uspjesima. Imam ispred sebe težak zadatak, teške političke okolnosti,  ali sam siguran da ćemo nastaviti da razvijamo Derventu i Republiku Srpsku i da ćemo i dalje biti najjača politička partija u Republici Srpskoj, ali i u Derventi“, dodao je Žunić.

Aktuelni gradonačelnik Milorad Simić se nalazio na čelu SNSD-a Derventa 17 godina, a u obraćanju na konferenciji zahvalio se na višegodišnjem povjerenju. 

Simić je u obraćanju naveo rezultate i ostvarene uspjehe u proteklom vremenu.

Na prijedlog Žunića delegati konferencije za počasnog predsjednika Gradskog odbora SNSD-a izabrali su Milorada Simića.

Delegati su jednoglasno podržali sve tačke dnevnog reda, među kojima izbor 57 članova Gradskog odbora, članove Statutarne komisije, te Odluke o unutrašnjoj organizaciji i radu gradske organizacije SNSD-a.

blank

Izbornoj konferenciji prisustvovali su predsjednici Gradskih odbora Socijalističke partije, Narodnog demokratskog pokreta i Ujedinjene Srpske.

PN

 

blank