blank

Нови старјешина Српског  соколског друштва  “Вучијак”  из Брода је Зоран Видић, одлучено је на Скупштини друштва која је одржана у Броду.

blank

Досадашњи старјешина Недељко Видић, који је водио старјешинство више од 15 година, због приватних обавеза није више могао обављати ту функцију, те је за новог старјешину изабран Зоран Видић, иначе члан друштва од оснивања, потврђено је Посавским новостима из Друштва.

Одлуку о старјешинству званично и свечано је новом предсједнику уручио  старјешина “Српског сокола” Републике Српске из Теслића Славољуб Петричевић, а заставу друштва му је предао досадашњи старјешина.

blank

Недељку Видићу на Скупштини је додијељен статус доживотног почасног предсједника ССД “Вучијак“”Брод.

blank

Традиционална и главна манифестација Српског соколског друштва „Вучијак“ је   Ђурђевдански уранак“  и то је  смотра свих Соколских чета са простора општине Брод, која се сваке године одржава у другој Мјесној заједници.

У 1993. години обновљена је стара српска традиција и организоване су спортске игре у  Броду.

“Од тада су протекле  многе године, смјењивале су се и бројне генерације – млађи наслеђују старије и чувају  дивне српске   обичаје. У Броду се 27 година за редом одржавале Соколске игре и то без обзира на вријеме, обавезе и било које друге препреке”, каже новоизабрани старјешина Зоран Видић.

blank

Додаје да прије отварања свих соколских  игара крај спомен- обиљежја  служе се  помени и одаје почаст погинулим борцима Војске Републике Српске, уз полагање цвијећа.

ССД “Вучијак”, осим Соколских игара, учествовали су на бројним другим такмичењима у Републици Српској, али и у Србији.

“Често када је то била потреба, у склопу соколских игара, прикупљане су и помоћи за суграђане који су болесни”, истакао је Недељко Видић у свом обраћању.

Први Старјешина ССД “Вучијак” Брод, послије рата је био покојни Боривоје Ђурић. 

Поред гостију, Славољуба Петричевића из Теслића,  Новака Паравца- замјеника старјешине витешке асоцијације „Српски соко“ из Добоја, Илије Ристића замјеника старјешине ССД „Свети Петар Цетињски“ из Теслића  и Драгана Радића испред ССД “Свети Ђорђе” из Добоја, сједници Скупштине ССД “Вучијак” Брод присуствовало је преко четрдесет чланова друштва, који су једногласно дали подршку Зорану Видићу.

Посавске новости

blank