blank

Zbirka poezije “Leptir slikar”, četrnaestogodišnjakinje iz Dervente, koja govori o prirodi i mašti  promovisana je u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi.

Književnik Ranko Preradović je  rekao da je za svaku pohvalu što se Evita bavi ljubavlju i običnim stvarima iz svakodnevnog života.

blank

“Četvrtom knjigom potvrđuje da će ostati u literaturi. Ako je iko sumnjao da će to dijete nastaviti da traje, sada poslije ovog djela sigurno više nema razloga da to misli. Dakle, Evita se potpuno potvrdila u poeziji i pokazala javnosti da ono što ona hoće i kako hoće da kaže, umije i može kazati“, rekao je Preradović.

On je istakao da  je knjigu u potpunosti ilustrovala svojim ilustracijama, što je upotpunjuje i promoviše i kao likovnog umjetnika.

Profesor književnosti Aleksandar Mijalković, recenzent knjige ističe :

“I, kada bolje razmislim, Evita mi i liči na princezu koja bledog i zamišljenog lika posmatra bajkoviti svet sa najviše kule. I onda shvati da joj je dosadno, pa umesto da zevne i odspava, pretvori se u vetar, pa u leptira, pozove ježa u goste bez straha da će joj pocepati haljinu i na kraju se preseli među zvezde, ili u morske dubine da tamo odspava, među nekim drugim zvezdama. U međuvremenu, dok ona luta, ostavi nam stihove koji će nas zabaviti i naterati da zažmurimo na jedno oko, namignemo noći i zaboravimo da se Evita nije vratila. A nikada nije ni odlazila. To je magija poezije.“, napisao je Mijalković.

blank

Evita je promovisala svoju četvrtu zbirku pjesama pod nazivom „Leptir slikar“ i na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, 26. oktobra na štandu Republike Srpske, zatim u Banskom dvoru u Banja Luci i u Lukavcu.

Posavske novosti

blank