blank

Парохијани бродских парохија заједно са свештеником, протојерејом ставрофором Жељком Теофиловићем, посјетили су манастир Пива и поклонили се моштима краља Уроша.

Затим су присуствовали вечерњем богослужењу у манастиру Острог и духовно се окријепили слушајући предавање оца Жељка из Даниловграда.

blank

Из управе манастира је речено да не памте када је последњи пут била гужва, као 28. септембра када су и наши парохијани дошли на поклоњење Светом Василију Острошком, слава му и милост!

Сутрадан, у недељу, наш вјерни народ је присуствовао литургији, узевши учешћа у духовном слављу причестивши се на овом светом мјесту.

Поклоничко путовање је настављено у манастир Ждребаоник гдје се вјерни народ поклонио моштима светог Арсенија Сремца, и честицама моштију Светог Серафима Саровског, свете Марије Магдалине, свете Марије Египћанке, светог Јована Златоустог.

blank

Послије тога смо у манастиру Дајбабе поклонили се чудотворним моштима светог Симеона Дајбабског саслушавши и свједочење младића о чудесном исцјељењу канцера штитне жлијезде.

Поклоничко путовање смо завршили у манастиру на Цетињу, покловши се руци светог Јована Крститеља и моштима светог Петра Цетињског.
Благодарни Господу што нас је удостојио да видимо светиње стигосмо у Брод.

СОЗ БРОД

blank