blank

U Brodu je danas svečano puštena u saobraćaj novoizgrađena kružna raskrsnica na spoju obilaznice sa magistralnim putem Brod – granica Republike Srpske.Kružnu raskrsnicu, čija je izgradnja koštala oko milion KM, svečano su pustili u saobraćaj vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove u preduzeću “Putevi Srpske” Davor Kostrešević i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

blank
Kostrešević je rekao da ukupno ulaganje u saobraćajnice na području Broda, kroz tri faze realizacije projekta, iznosi 3,9 miliona KM.

“Raskrsnica koju smo danas otvorili vrijednosti je oko milion KM, druga 1,2 miliona KM, a saobraćajnica koja ih spaja i uklapa na magistralni put iznosi 1,6 miliona KM”, rekao je Kostrešević novinarima.

On dodaje da će druga kružna raskrsnica uskoro biti završena, čime će biti zaokružen cijeli infrastrukturni projekt.

“Kada ovo bude završeno, više nećemo imati teretni saobraćaj u užem gradskom jezgru”, rekao je Kostrešević i dodao da je jedan od prioriteta Javnog preduzeća “Putevi Srpske” da obezbijedi bezbjedno i brže odbijanje saobraćaja.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da je ovo prva raskrsnica ovog tipa u Brodu koja će olakšati odvijanje putničkog i teretnog saobraćaja.

“Paralelno sa ovim, u toku su radovi na izgradnji još jedne kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta Brod-Derventa i ulica Živojina Mišića i Brodskog bataljona”, dodao je Jovičić.

blank

On ističe da Vlada Republike Srpske u potpunosti finansira izgradnju kružnih raskrsnica i zaobilaznice u Brodu.

Posavske novosti 

blank