blank

Eparhija zvorničko-tuzlanska saopštila je da, oni koji žele da pomoć za obnovu Manastira Svete Trojice u Bijelim vodama kod LJubovije uplate u KM, mogu to učiniti putem Dobrotvorne organizacije “Trojeručica”, koja djeluje u okrilju Eparhije.

Pomoć se prikuplja sa blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog i administratora Eparhije šabačke Fotija.

blank

Na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske navedeno je da je pomoć u KM moguće uplatiti na račun Dobrotvorne organizacije “Trojeručica”, broj 567-34327000105-26, sa naznakom “za obnovu Manastira u Bijelim vodama”.

Dinarska sredstva uplaćuju se na račun SPC Eparhija šabačka, broj 325-9500600032738-97, sa naznakom “za obnovu Manastira u Bijelim vodama”.

“Vjerujemo da je sve što se događa Božije davanje i da njegove puteve ne možemo uvijek ispitati, ali isto tako vjerujemo da će, kao i do sada, Bog kroz svoje ljubljene djelati, te da će se ova svetinja obnoviti i zasijati novim sjajem i biti obitalište slave Božije”, naveli su iz Eparhije.

U požaru, koji je izbio 2. februara izgorio je manastirski konak i prostorije ukupne površine 600 metara kvadratnih, a niko od 20 članova manastirskog bratstva nije povrijeđen.

 

 

blank