blank

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Derventi da će republičke vlasti zajedno sa rukovodstvom grada riješiti pitanje Osnovne škole “Nikola Tesla”, oštećene u zemljotresu 2020. godine, što će biti projekat od izuzetnog značaja za 850 đaka koji pohađaju školu.

blank
Cvijanovićeva, koja zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, boravi u radnoj posjeti Derventi, naglasila je da je jedna od potreba ovog grada i proširenje kapaciteta vrtića, gdje će intervenisati Kabinet predsjednika Republike.

“Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da se upoznamo sa nekim razvojnim planovima Dervente, ali i potrebama ovog grada, na koje ćemo reagovati kao republičke institucije”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Derventi.

Cvijanovićeva je zahvalila rukovodstvu grada, koje je, kako je navela, prebrodilo godinu dana političke krize i nestabilnosti, te sa vrlo ambicioznim planovima ušlo u fazu nove političke stabilnosti u Derventi.

“Želim da dam podršku svim ljudima koji rade u lokalnoj upravi, naporima koje ulažu da se kreiraju dobri projekti, da se delegiraju prema Vladi i da zajedno to realizujemo na dobrobit građana Dervente”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da republička vlast nastoji da interveniše prema svim lokalnim zajednicama putem brojnih projekata, posebno onih koji se odnose na poboljšanje uslova u školama i vrtićima, za omladinu i sportska udruženja.

“To su naši prioriteti, ali i svaki drugi dobar projekat, koji je u funkciji lokalnog razvoja, je nešto što podržavaju institucije Republike Srpske. Zadovoljna sam što Vlada i Kabinet predsjednika Republike često mogu da udruže snage i podrže projekte za dobrobit građana”, istakla je Cvijanovićeva.

blank

Cvijanovićeva je navela da je jednako značajno i da se obnavlja putna infrastruktura, grade auto-putevi, rekonstruiše putna mreža koja povezuje lokalne zajednice.

Prema njenim riječima, Vlada i “Putevi Srpske” su angažovani na zajedničkom cilju da Srpska ima moderne komunikacije, što kvalitetniju putnu infrastrukturu, koja je neophodna za građane, turiste i privredu.

“Danas smo razgovarali i na koji način Derventu učiniti otvorenijom i pristupačnijom kad je u pitanju auto-put, što će mnogo značiti privredi u ovom gradu”, dodala je Cvijanovićeva.

Nakon posjete preduzeću “Amika”, Cvijanovićeva je rekla da je uvijek zadovoljstvo vidjeti pozitivnu poslovnu klimu, te istakla da je Derventa prepoznata od brojnih stranih investitora, kao mjesto gdje se može dobro poslovati.

“Nas interesuje da su to ljudi koji imaju kredibilne poslove, koji mogu da izvršavaju svoje obaveze prema radnicima i državi. Ono što čini Derventu posebnom jeste njena ukupna izvozna mogućnost, potencijal koji ima, upravo zbog tako velikog broja privrednih subjekata ovdje”, naglasila je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je u Derventi posjetila i firmu “Digital elektronik”.

Osim predsjednika Republike i premijera, sastanku sa rukovodstvom opštine i obilasku preduzeća prisustvovao je i narodni poslanik Igor Žunić.

 

blank