blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić razgovarao je danas sa direktorima osnovnih škola i predao im 192 školske torbe i pribor za prvačiće koje tradicionalno obezbjeđuje na početku školske godine.

“Iako je ova godina specifična zbog epidemije virusa korona, nismo prekinuli tradiciju, i danas smo simbolično kod direktora Osnovne škole /OŠ/ `Nikola Tesla`, u prisustvu još tri direktora, predali školske torbe koje će biti podijeljene po školama”, naveo je Simić.

Simića su tokom posjete OŠ “Nikola Tesla” direktori škola upoznali o aktivnostima sprovedenim prije početka školske godine, posebno o sprovođenju mjera i preporuka u vezi sa virusom korona.

“Saznao sam od direktora da su spremni da postupaju prema uputstvima da bi sve bilo bezbjedno”, dodao je Simić, koji je djeci i roditeljima čestitao početak školske godine, sa nadom da će trajanje školskog časa biti vraćeno na 45 minuta.

blank

Direktor OŠ “19. april” u Derventi Elvira Miljić zahvalila je načelniku opštine za poklone koje je obezbijedio za prvačiće, kao i za drugu pomoć koju pruža lokalna zajednica.

“Imamo informaciju da ćemo dobiti i maske za sve učenike svih škola u Derventi, kao i za sve radnike, oko 3.000 maski”, rekla je Miljićeva novinarima.

Ona je navela da će školska godina biti specifična i teška podjednako rukovodstvu škole, nastavnicima, učenicima i roditeljima, ali da ne bi trebalo da bude problema ukoliko budu poštovane preporuke Instituta za javno zdravstvo.

U OŠ “Nikola Tesla” u školu je pošao 91 prvačić, u OŠ “19. April” njih 74, u OŠ “Đorđo Panzalović” 11 i u OŠ “Todor Dokić” u Kalenderovcima 16 prvačića.

U posjeti OŠ”Nikola Tesla” boravili su i zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić. 

Posavske novosti 

 

blank